Elg og rotgrønnsaksgryte

Gryte som varmer på en kald høstdag, som virkelig byr frem de gode smakene i ferske rotgrønnsaker. Meget enkel å lage og får frem fantastiske smak av urter.

Olivenolje og smør til å steke
1 løk
Liten bunt friske salvie blader
800g grytekjøtt
salt og pepper
2 ss mel
2 pastinakk, delt i fire
4 gulrøtter, i store biter
½ squash
1 liten selerirot
500g små poteter
2 ss tomatpuré
½ en flaske rødvin
3 dl buljong
Finrevet skall av 1 sitron
Liten bunt fersk rosmarin
3 fedd hvitløk

Hakk og brun løk i smør og olje, sammen med hakket salvie. (ikke var knuslig med salvien). Skjær kjøttet i 5cm biter, og dekk dem med blanding av mel, salt og pepper. Ha i rotgrønnsakene, potetene, hele om de er tilstrekkelig små, kraft, vin, tomatpure og kjøttet. Kok opp og sett i ovn på 150 grader.

Det kan ta fra 3-4 timer i ovnen, ettersom hva slags kjøtt man bruker. Når kjøttet er mørt, bruk litt maismel rørt ut i vann til å jevne sausen til ønsket konsistens.

Selv om det er mer vanlig å steke kjøttet først, blir den like saftig og god om man bare har den rett i.

rett før servering, dryss over blanding av sitronskall og rosmarin.
Server med brød.

Share This