Fritert sous vide elg

Etter noen dager i USA ville jeg prøve på fritert mat. Det ble sopp, brokkoli, poteter og biff. .. jeg vil nok ikke prøve meg på brokkoli og sopp igjen.

Kjøttet ble fantastisk; mørt med en jevn og nydelig skorpe, samme med potetene.

2 porsjoner

  • 400g biffkjøtt
  • 500g Poteter
  • 500g vann
  • 15g sukker
  • 7g salt
  • 1g natron
  • Friterolje

Skjær potetene i 1,5 cm skiver og kok dem i vann, salt, sukker og natron blanding i 20 minutter til svært møre. Ta dem ut av vannet og la dem tørke. Koke dem i oljen i 150 grader i ca. 7 minutter. Ta dem ut og øk varmen til 220 grader og kok dem i ca. to minutter til de er gylne. Server med salt og pepper.

Skjær kjøttet i ca 100 gram stykker og krydre dem med pepper. Vakuumpakk og varm dem på 58 grader i 90 minutter. Tørk av kjøttet og frityrstek dem i 1 minutt. Server gjerne med en god BBQ saus.

Jeg hentet inspirasjonen til de friterte potetene fra Nathan Myhrvold; dog noe modifisert, ettersom jeg ikke hadde et vakumkammer tilgjengelig i kveld. Det samme med kjøttet, men her så jeg på hvordan han steker hamburgere. Optimalt skulle jeg også hatt et flytende nitrogenbad, men jeg klarte meg uten. (så om du ser at skorpen er noe tykkere enn nødvendig, er det grunnen!)

Share This