Amerikanske muffins

Til tross for at “cupcake trenden” har fylt nettet og alle magasiner med oppskrifter og inspirerende bilder av kremtopper, sukker pasta og marsipan formed til de mest utrolige kunstverk, må jeg si at jeg personlig foretrekker helt vanlige, gode muffins. Denne oppskriften er den beste jeg har prøvd, og det som er så fantastisk er at den ikke forutsetter kjøkkenmaskin, mye visping eller avskrekkende oppvask. Røren blandes sammen på 2 minutter, og så er det bare å vente på at lukten brer seg i huset. En vinner når uventede gjester ruller inn på gårdsplassen med andre ord.

Og slik gjøres det:

Bland 4.8dl mel, 1.5dl sukker og 3 gode ts med bakepulver i en bolle.

Deretter blander du 2.5dl melk, 3/4dl nøytral olje og ett pisket egg.

Det tørre og våte blandes deretter sammen fort, og uten for mye røring…ellers blir visstnok muffinsen seig.

Velg smaktilsetning. Jeg holder en knapp på hvit sjokolade og bringebær, men alt er lov.

Hell i muffinsformer og sett i ovnen på 210 grader i 15-20 minutter, avhengig av størrelse på muffinsformene, og hvor generøs du har vært med fyllet i hver form (Jeg fyller opp, for å få størst mulig stekeskorpe)

Share This