“Borg” kake

Når en 5åring skal feire bursdag er det ikke godt å vite hva som bestilles på kakefronten. Denne gangen ble det altså en “Borg kake”. Da trenger man en god, men kompakt sjokoladekake. Denne funker supert!

6 stk egg
8 dl sukker
450 g smør
2 dl melk
10 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
2 ss bakepulver
6 ss kakaopulver

Sjokoladekrem:
125 g smør , romtemperert
250 g melis
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Smelt smøret og tilsett melken.

Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i eggedosisen under forsiktig omrøring med en slikkepott, vekselvis med smør og melkeblandingen.
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Glasur: Bland alt og pisk til luftig krem.

 

Til denne borgen skar jeg ut bitene og bygget rundt en ramme. Jeg er ikke så belest på borger, og ble fortalt at det er et stilbrudd å ha slik borg og kanoner….men 5åringen insisterte på det også…og på soldater…så da får vel katapultene vente til neste gang. Hadde tenkt å ha krokodiller i vannet også, men der satt far i huset foten ned….det var ingen krokodiller der borger ble bygget i middelalderen…visstnok!?

Share This