Palak Gosht: Indisk lam med spinat

“Lam-i-kål” kjøtt kan brukes til mye. Denne retten er en mild og rund og lar smaken på kjøttet komme frem.

  • 1 kg. Fårikål kjøtt
  • 3 ss ghee (eller olje)
  • 1 løk
  • 1 boks tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss revet ingefær
  • 2 laubærblad
  • 6 hele nellik
  • 5 cm. Kanelstang
  • 3 grønne kardemommekapsler
  • 1 ts. Spisskummen
  • 2 ts. Gurkemeie
  • 2 ts. Salt
  • 1 chilipepper
  • 1 dl yoghurt
  • 2 ss rømme
  • 500g spinat

Garnityr

  • 3 ss strimlet koriander
  • 2 ts. Garam masala

Skjær bort noe av fettet fra kjøttet og del inn i serveringsstykker. Stek sammen med løk til løken en gylden. Ha i krydder og stek videre til luktene kommer frem. Ha i resten av ingrediensene, unntatt spinaten, og kok til kjøttet er mørt. Jeg brukte trykkoker, og kjøttet var mørt på en time.

Ha i spinat, jeg brukte frossen, og la det småkoke i 10 minutter.

Pynt og server med ris og naan.

(Inspirasjon til denne retten kommer fra Niru Kumra sin bok: Indisk mat på norske fat)

Share This