Roghan Ghosht

4 ss olje
2 løk
750g lammekjøtt
3dl. Yoghurt
2 fedd hvitløk
2 ½ cm ingefær
2 grønne chili
1 ts spisskummen
1 ss korianderfrø
6 grønne kardemommekapsler
6 hele nellik
5cm. Kanelstang
125g mandelflak
Stek finhakket løk i 2 ss olje til den er gyllen. Ha i lammekjøttet i terninger og stek til det er brunt.  Rør inn 2 dl. Yoghurt, reduser til lav varme og la det trekke under lokk i 30 min.
Finhakk sammen hvitløk, ingefær, chili, spisskummen og bland det sammen med 3 ss yoghurt.
Varm 2 ss olje i en kasserolle og ha i, korianderfrø, kardemomme, nellik og rørstek i et minutt. Tilsett resten av løken og krydderblandingen, stek i fem minutter.
Ha i lammekjøttet, sammen med resten av yoghurten. La alt trekke på svak varme under lokk til kjøttet er mørt. (Tiden avhenger av kjøttype)
Ha mandelflakene i ca. 15 minutter før servering.
Pynt med noen mandelflak.
Server med ris eller brød og en grønnsaksrett eller potetrett
Share This