Black bean dip

Meksikansk mat passer godt med en eller flere dip for tortillas chips; slik som salsa som ananas, tomat, tomatilla, mango, varm tomat m.fl. Guacamole, og bønnedip. Denne bønnedipp’en passer også glimrende som del av en taco middag.  Den er enkel, billig og alltid populær!

1 boks sorte bønner
1 ts Chilipulver
1 ts malt spisskumin
1 fedd hvitløk
1/4 ts oregano
1/4 ts. Paprika
4 ss vann
Finhakk hvitløk og ha i kjele med litt olje. stek i 30 sekunder, ha i krydder, og så bønner og vann. la det småkoke til vannet er nesten borte.

 

 1/2 dl. matfløte Hell på matfløte og bruk stavmikser til ønsket konsistens.
1 tomat
korriander
Hakk tomat og hakket korriander (husk at smaken ligger i stilkene) varm opp og serveres som dip, eller som del av en tacomiddag.

 

Det er flere gode varianter til denne retten. Slik som:

  • rør inn litt Tomatilla saus rett før servering
  • stek bacon i ovnen, så at fettet smelter. Bruk dette fettet til å stek bønnene, og mos dem mens de stekes. ha så i resten av baconet, og krydder. Fløten kan erstattes med vann. (Denne blir supergod!)

Skal du lage store porsjoner, er det greit å starte med tørre bønner; disse trykkokes i vann (ha i laubær, buljong og litt oregano med vannet) i 45 min.

Share This