Frityrstekt kylling, med og uten Sous Vide

Frityrstekt mat er kanskje ikke av det sunneste, men veldig godt av og til! Oppskrift på røre fant jeg i Modernist Cuisine, som ikke krever egg. Ga en luftig og god skorpe, som også passet godt til løkringer og squash.
Jeg lagde dette i to forskjellige varianter, en sous vide, en med rå kylling.
Med rå kylling er det viktig å bruke ca 1 cm tynne strimler, så at kyllingen blir gjennomstekt før røren brenner.
Men jeg ville ha en hel saftig kyllingfilet, løsningen ble å tilberede den sous vide før jeg hadde på røre og friterte den.

Røre
•    1 del hvetemel
•    2 deler maismel
•    0,015 del salt
•    0,005 del cayene pepper
•    5 deler cultura
•    0,006 deler bakepulver
(for de som stusser på de små delene, er dette noe Nathan Myhrvold har introdusert, for nøyaktige mål.)
Bland det tørre sammen, og å rør inn cultura.
Fra rå kylling
Skjær kylling i cm tykke strimler og rull dem i røren. Frityrstek i olje på 180 grader i 4 minutter, til de er stekte, på 180 grader.

Sous Vide:
Gni kylling inn med salt og pepper, vakuumpakk og ha i vannbad på 60 grader i mellom 1,5 og to timer. (kan ligge  opp til 10 timer)
Ta ut av posen, tørk godt av og ha på røre. Friter i ca. 20 – 30 sek. På 200 grader.

Share This