Kyllingkarri, kokosmelkris og potet med blomkål gryte

Indisk er en favoritt her i huset og det er masse å prøve seg på. Det nyeste kokebokfunnet byr på mange svært gode og milde retter. Potet og blomkål var fantastisk og kokosmelkrisen overasket. Den gir et søtt og mildt innslag som balanserer en sterkere karri godt. Virkelig å anbefale! På bildet er det også linser, noe jeg syns hører med til de fleste Indiske måltider.

 

Potet og blomkål karri

2 poteter
1 blomkål
3 ss olje
Skjær potetene i tynne skiver og stek i oljen i 4 minutter. Ha i blomkål i små buketter og stek videre i 2 minutter. Løft grønnsakene ut av pannen.
2 nellik
2 kardemommekapsler
2,5 cm kanel
1 laubærblad
1 ts løkfrø
Stek krydder i oljen i 1-2 minutter til de “popper”.
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts gurkemeie
1/2 ts chili
3 dl. Vann
Ha poteter og blomkål tilbake i stekepannen og ha i resten av krydder og vann. La det småkoke i 10 minutter, til potetene er nesten møre.
2 tomater
2 dl. Yoghurt
Hakk tomater og ha i med yoghurt og la det koke i 5 minutter.
1ss hakket koriander
1/2 ts garam masala
Server med koriander og garam masala.

 

 

Kokosmelkris

2 olje
2,5 kanel
3 nellik
8 sorte pepperkorn
4 kardemommekapsler
Stek krydder i varm olje i 1-2 minutter.
1/2 løk
1/2 ts hvitløk
1/2 ts ingefær
Hakk løk, hvitløk og ingfær og stek sammen med krydderet til løken er gyllen.
300 g ris
400g kokosmelk
1/2 ts gurkemeie
1 ts. salt
1,5 dl vann
Ha i ris, salt og gurkemeie, vann og kokosmelk og kok den mør.

 

Kyllingkarri “homestyle”

6 Kardemommekapsler
2,5 cm Kanelstang
10 Pepperkorn
1 Stjerneanis
2ts Spisskumin
4 Nellik
1dl Olje
1 Laubærblad
Mal krydder og stek i olje i 1 minutt, til det freser. (la stjerneans, laubærblad og kanel være hele)
1 Løk
1ss Ingefær
2 fedd Hvitløk
Stek finhakket løk i oljen til den er mør, ha i ingefær og hvitløk mot slutten.
1,5 ts Chilipulver
1,5 ts Korianderfrø
1,5 ts Gurkemeie
Ha i krydder og stek i 2 minutter og rør godt så det ikke brenner.
1 Tomat
1 ss Tomatpure
1 ts Salt
Hakk tomaten og ha i med tomatpure og salt. La det småkoke i 5-7 minutter til tomatene begynner å brytes ned.
600g Kylling Skjær kyllingen i biter og ha i sausen. La det trekke til kyllingen er mør.
1 ts Garam masala
2 ss Koriander
1 ss ingefær
Strø på garam masala og pynt med hakket korianderblader og finhakket ingefær.
Share This