Pulled pork i trykkoker med coleslaw

Dette er en typisk amerikansk rett som serveres med hamburgerbrød. Den er forholdsvis søt, og selvfølgelig en slager hos barna. Sukkermengden kan nok reduseres betraktelig, og mer krydder kan brukes.

Start med å blande krydder:

1 ss salt
2 ss sennespspulver
4 ss røkt paprikapulver
2 ss sukker

Gni dette inn i ca 1.4kg svinestek i ca 2 cm tykke skiver.

Hell 3 dl eplejuice og 1 dl vann i trykkokeren, og legg kjøttet på rist over vesken. Kok i ca 90 minutter.

Ta deretter ut kjøttet.

Behold ca halvparten av kraften i kjelen og kok til vesken er redusert til ca 1 dl.

kok opp:

1 dl eplecidereddik
1 dl ketchup
5 ss brunt sukker
5 ss Dijon sennep

..og la det koke i ca 10 min.

Imens fjerner du alt fett fra kjøttet og “drar” resten i små biter med to gafler.

Bland de to sausene sammen og bland i kjøttet og server i hamburgerbrød med colesalw.

Forslag til coleslaw kan være:

300 g kål
2 stk gulrot
1 stk grønt, syrlig eple
ca 0,5 dl majones
0,5 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ss hp-saus
salt og pepper

Finsnitt kål og riv gulrøtter og eple. Bland inn saus og voila!

Share This