Sabut Mung Daal

Linser er en veldig god og næringsrik del av et Indisk måltid, som gir balanse med grønnsaker, ris og kjøttretten. Denne er en av mine favoritter.

Ingredienser og fremgangsmåte:

1 ss ghee (eller olje)

1 ts gurkemeie

1 ts salt

1 ts. Chilipulver

Varm ghee, og fres gurkemeie, salt og chilipulver i ett minutt.
250g / 3 dl. Mungdaal

12 dl. Vann

Ha i vann og dal og kok linsene til de er møre, ca. 40 minutter.
Saus / Tarka

4 ss ghee (smør)

2 fedd hvitløk

1 ts. Spisskummen

100g løk

1 grønn chili

Finhakk løk og stek den i ghee med krydder og hvitløk, til den er mør.
2 ss ingefær

150g tomat

Tilsett hakket tomat og raspet ingefær og småkok i 3-4 minutter.
1 ts. Garam masala

2 ss koriander

Bland saus med linser, og strø over garam masala og koriander.
Share This