Saftig Asiatisk Ribbe

Den tradisjonelle ribben smaker godt: Men det gjør den med Asiatisk krydder også! Som variasjon er det glimrende. Hos meg gikk den ned på høykant med gjester som mumset på den lenge etter de var mette.

Jeg skulle få gjester ganske kort tid etter at jeg selv kom hjem, så fant frem Sous Vide maskinen igjen, og tilberedte ribben dagen før. Den kan lages i ovnen også, men jeg setter en knapp på at den blir enda mørere og saftig i Sous Vide.
Ingredienser
•    1 kg ribbe
•    1 ts Stjerneanis
•    1 ts fennikel
•    1 ts kanel
•    1 ts nellik
•    1 ts sort pepper.
•    2 ss søt soyasaus (kecap manis)
•    2 ss soyasaus
•    1 ss frisk ingefær , finhakket
•    1 ss hvitløkspulver
•    1 ss chilipulver (eller mindre om du vil ha den litt mildere eller du har sterkt pulver)
•    1 ts salt
Skjær av svoren og skjær snitt i kjøttet. Mal krydderet og bland alt sammen til en jevn glasur, og smør ribben godt inn.
Vakuum pakk og ha i vannbad på:
12 timer ved 80 grader. (mitt valg idag)
24 timer i 68 grader
48 timer i 60 grader (Nathan Myhrvold anbefaling)

(evt. Stek ribba på 125 grader i ca 2 timer, skru deretter opp temperaturen til 225 grader og stek til ribba er gyllen)
Server med potetmos og grønnsaker.

 

Share This