Omelett

Omelett er en lett å enkel rett å lage og finnes i mange varianter. Den kan også lages litt mer omstendelig; som da også egner seg mer til presentasjon og små serveringer. Denne skal rulles sammen. Dette var mitt første forsøk og hadde på litt for mye fyll og  slet med å rulle den fullt så pent som jeg håpet.

 

3 sjampinjong
1 ss smør
1 fedd hvitløk
2 biter bacon
1 tomat
Skjær sopp i små biter og sek sammen med hvitløk i smør.Stek bacon i ovnen på 200 grader til ønsket nivå.Skjær bacon i biter.

Hakk tomat i biter og stek den i ovnen (sammen med bacon) i 3-4 minutter til mør.

2 egg
1 ts hotsaus
1/2 ts salt
1 ts. Pepper
0,2 dl. Melk
Bland alt sammen og pisk eggene til en jevn røre. Ha i en klebefri panne (silikon, teflon, eller en panne smurt godt med smør eller olivenolje) den skal være ca. 2-4 mm tykt lag. Ha i ovnen på 120 grader. Optimalt skal pannen dekkes. Det tar ca. 8-12 minutter før den er stekt. Ha ost på en stripe på langs ca. 3 min. før den er ferdig (når det fortsatt er så vidt flytende på toppen)ta ut og løs kantene. Ha fyllet på oppå osten, og rull den sammen.

 

Plasser fyllet på midten.

 

 

Share This