Kanelelggryte

Olivenolje
2 rødløk
3 gulrøtter
3 stilker selleri
4 fedd hvitløk
to kvaster frisk Rosmarin
2 laurbærblad
en liten håndfull tørket sopp (evt. fersk)
1 kanelstang
1 kg elggrytekjøtt
Salt og pepper
1 ss hvetemel
2 bokser tomater
1/2 flaske rødvin

like deler poteter, sellerirot og kålrot for rotstappe
kål

Denne gryten er særlig rund i smaken og skiller seg fra andre gryteretter på grunn av kanelet. Virkelig å anbefale!

hakk og stek løk, kvastene med rosmarin, laurbærblad, selleri og gulrøttene, skåret i store biter. Når løken begynner å bli mør, ha i hvitløken delt i to.
skjær kjøttet i 5 cm biter; bland mel med salt og pepper og dryss over kjøttet.
Ha kjøttet i kjelen, sammen med vin, kanel, tomater  og sopp og kok opp. Sett kjelen i ovnen på 150 grader, til kjøttet er mørt; dette kan ta 3-4 timer avhengig av type kjøtt.
Kok poteter, sellerirot og kålrot, og mos det sammen med fløte og smør.
Server med dampede kålblader surret i smør.

Share This