Olea's oppskrifter

Chana Masala

Ingredienser             Fremgangsmåte For kikerter 4.6 dl kikerter (tørre rå kikerter) Skyll de tørre kikertene. Bløtlegg i minst 2 timer Ca 7 dl vann (for å trykkoke) Tøm vannet av kikertene og skyll godt. Hell på vann og trykkkok i ca 30 minutter. Sørg for at...

Dal Makhani

4 porsjoner. Ingredienser Fremgangsmåte Til trykkoking: Ha urad dal i en kjele og skyll god. Kok opp vann og legg dem i bløt i 3 til 4 i bløt i 4 timer. Trykkok linser og bønner på høyt trykk i ca. 40 min (til linser er svært myke) 200 g sorte linser (urad dal) Ca 50...

Masoor dal

Ca. 4 porsjoner. Retten er tilbehør, ikke en hovedrett. Fremgangsmåte Ingredienser Ha masoor dal & moong dal (valgfritt) i en gryte eller trykkoker. skyll til vannet er klart 2.5 dl masoor dal (røde linser) Eventuelt 4 ss moong dal (valgfritt) Tilsett hakkede...

Palak chicken/Kylling spinatcurry

Palak chicken/Kylling spinatcurry

Kylling til 2 porsjoner, saus for 4 porsjoner. Ingredienser Fremgangsmåte Marindade Legg kyllingen i en stor miksebolle. Dryss ¼ ts salt, sort pepper, rød chilipulver og sitronsaft. Bland og sett til side. 200 g kyllingfilet 1 ss sitronsaft 1/3 ts sort pepper ¼ ts...

Butter chicken

Oppskriften gir 2 porsjoner kylling, 4 porsjoner saus. Ingredienser Gjennomføring Første marinering Bland ingredienser, la stå i ca 20 min. 250 g kyllingfilet ½ ts chilipulver 1/3 ts salt 1 ts sitronsaft Andre marinering 1/3 gresk yoghurt eller kokosmelk Bland sammen...

Tikka Masala

2 porsjoner. Ingredienser Gjennomføring Marinade 250 g kyllingfilet Skjær i strimler ½ ts chilipulver Bland chili, garam masala, cuminpulver, korianderpulver, ingefær og salt med kyllingen. 1 ts garam masala ¼ ts gurkemeie 1 ts korianderpulver ½ ts cuminpulver ½ ts...

Grønn Moong Dal

4 porsjoner Ingredienser Gjennomføring   2.5 dl tørkede grønne mungbønner Skyll bønner godt. Hell kokende vann over dem og la stå mens du kutter grønnsaker og klargjør krydder. 2.5 dl løk eller rødløk Finskjær løk Ca 4 dl finskåret tomat Finskjør tomat 1-5 ts ingefær...

Kyllingkorma

For 2 personer. Ingredienser Gjennomføring Marinade 250 gram kylling Bland krydder, ingefær og hvitløk, yoghurt/kokosmelk, og ha i oppskåret kylling. La dette marinere mens du klargjør resten. ¼ ts gurkemeie 3 ss melkefri yoghurt eller kokosmelk 1 ss paste fra ingefær...

Grønn curry med scampi

For 2 personer. Ingredienser Rekkefølge Ca 16 scampi Base: Ha vann og buljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce, grønn curry paste,  bullet chili (skåret opp på midten), og sukker i kjele, kok på medium...

Grønn curry med kylling

For 2 sultne personer. Ingredienser Rekkefølge 1 kyllingfilet Base: Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce, curry paste, og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter...

Rød curry med scampi

For 2 personer. Ingredienser Rekkefølge Ca 16 scampi Base: Ha vann og buljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce, rød curry paste,  bullet chili (skåret opp på midten), og sukker i kjele, kok på medium...

Rød curry med kylling

For 2 personer. Comfort food! 😊 Ingredienser Rekkefølge 1 kyllingfilet Base: Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce, rød curry paste,  bullet chili (skåret opp på midten), og sukker...

Pad thai – med kylling eller scampi

Ser frem til jeg får denne helt riktig. 😊For 2 personer. Ingredienser Rekkefølge 150 gram Risnudler Bland sammen sausen; skjær kylling i strimler og hell litt av sausen over kylling, la det marinere i ca 15 minutter ½ Hvitløk 1 rød chili 2 kyllingfileeter (eller...

Tom Kha Gai – thaisuppe med kokosmelk

Nydelig komfort food suppe. Oppskriften holder for 3 personer Ingredienser Rekkefølge 2 kyllingfileeter (ca 450 gram) Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat med flatsiden på kniven, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce,...

Laks Sous Vide med erte og spinatpure

Oppskriften under er for 1 person Ingredienser Rekkefølge 1 porsjonsstykke laks (ca 125 g) Varm opp vann i sous vide til ca 50 grader. Svis litt sitron over laksestykkene og kvern litt salt og pepper over før du vakumpakker og har i vannbadet i 30 minutter Salt og...

Avokado og bønnedip

Digg proteinrik dip for grønnsaker. Ingredienser Rekkefølge Halv pakke frossen avokado Sett avokado på tining i mikrobølgeovn 1 fedd hvitløk Knus hvitløksfedd og skjær i tynne skiver, bland sammen med salt, limejuice og bønner ½ teskje salt Bland tint avokado sammen...

Hummus

Hummus

Jeg elsker hummus. Det kan brukes til så mangt. Det er godt som dipp for grønnsaker, som pålegg på knekkebrød, og som tilbehør til middagsretter. Denne oppskriften gir en stor porsjon. Jeg pleier å fryse minst halvparten. Ingredienser Rekkefølge 500 g tørkede kikerter...

Glutenfrie knekkebrød

Disse knekkebrøene har blitt en favoritt. Spiser de nesten hver dag sammen med hjemmelaget hummus og annet godt pålegg. Ingredienser Rekkefølge 4 dl glutenfritt grovmel Sett stekeovn på ca 160 grader med varmluft Rør sammen alle ingrediensene Ha bakepapir på to...

Skrei  sous vide med bacon og ertepure

Skrei sous vide med bacon og ertepure

Ca 400 gram Skrei olivenolje salt, pepper Varm opp sous vide til 55 grader. Vakumpakk skrei med litt olivenolje og litt salt og pepper og legg den i vannbad i 30 minutter. Server straks den er klar – på varme tallerkener. Ca 100 gram bacon eller chorizo salt, pepper...