Vietnamesisk Elg med stjerneanis

Denne retten har noen litt uvante smaker, noe stjerneanis og sitrongress står for. Gir en meget rund og god smak.

Dette var mitt første forøk med trykkoker, brukte “grytekjøtt” og kokte den nok litt for lenge, 90 + 45 minutter, slik at kjøttet falt fra hverandre når man spiddet den med gaffel. Helt klart en svært effektiv måte å få mørt kjøtt i gryter. Bortsett fra tid, er det verdt å merke at siden det ikke fordamper noe veske, så bør man reduserer vannmengden for ikke å få en tynn saus.

1 ss olivenolje
1 kg grytekjøtt
1 løk
3 fedd hvitløk
3 sitrongress stengler
3 hele stjerneanis (eller 1 / 2 ts malt stjerneanis)
1 ts muskatt
6 cm stykke fersk ingefær
5 dl buljong / kraft
1 dl Cognac
70 g tomatpuré
4 gulrøtter
Salt
2 ss maismel
2 ss vann

Hakk og stek løk, sammen med hakket hvitløk og stjerneanis. Skjær den hvite delen av sitrongress i fire, rasp ingefær govt, og ha alt i en gryte. Brun kjøttet i porsjoner på sterk varme og ha i gryten, sammen med kraft, cognac, tomatpure og muskatt. Kok i trykkoker i ca. 1 time. Ha så i gulrøtter i 3 cm. biter. Kok under trykk i 30 min.til kjøttet er mørt. Avslutt med mais mel rørt ut i vann, og smak til med salt.

Server med ris.

Lager man denne i vanlig gryte, ha i 2 dl. Vann mer, og øk koketiden med 2 timer før gulrøttene, og 30 minutter etter at de er satt i.

Share This