Bilbanekake

Og så var det bursdag igjen. Liam blir 3 år, og er svært opptatt av biler. Han ønsket seg derfor en bilbanekake!! Etter inspirasjon på bl.a. Trinesmatblogg.no, satte jeg igang med oppgaven. Forsøket på å lage bilbanen som et tretall med dobbeltbetydning ble litt borte i resultatet, men vi fikk ihvertfall til en gjeng med tilskuere på tribunen!!

Jeg brukte to store runde former som jeg kombinerte for å lage et åttetall. Jeg brukte følgende oppskrift i hver av formene:

3 stk egg
4 dl sukker
225 g smør
1 dl melk
5dl hvetemel
1.5 ts vaniljesukker
1 ss bakepulver
3 ss kakaopulver

Sjokoladekrem til hele kaken:
125 g smør , romtemperert
250 g melis
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Smelt smøret og tilsett melken.

Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i eggedosisen under forsiktig omrøring med en slikkepott, vekselvis med smør og melkeblandingen.
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Glasur: Bland alt og pisk til luftig krem.

 

Når begge kakene er avkjølt, skar jeg av en bit av den ene, slik at rundingene passet inn i hverandre. Det som ble til overs skar jeg i skiver og brukte til å lage tribune. Deretter dekket jeg med krem, og med plasthansker festet jeg kokosmasse farget med konditorfarge (blandet blått og gult) til sidene og bak tribunen. Deretter plasserte jeg alle tilskuerene og brukte små biler til striper i veien. Jeg pyntet med en lekebil jeg hadde kjørt en runde i oppvaskmaskinen. Bannere og flagg printet jeg raskt ut og festet til grillspyd jeg hadde delt i korte pinner.

Share This