Lemonshortbread

Kjeksene

  • 1/2 dl nypresset sitronsaft (ca 1 sitron)
  • 100 + 100 gram smør
  • ca 350 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • en klype salt
  • 75 gram sukker
  • 1 egg
  • 2 ss finrevet sitronskall
  • 1-1,5 ss valmuefrø
Sitronsukker

  • 1 ss finrevet sitronskall
  • ca 1 dl sukker
  • 1 ss valmuefrø
  • Steketemperatur: 200 grader (over- og undervarme)
  • Steketid: Midt i ovnen i 8-10 minutter

Det går med ca to sitroner i denne oppskriften, dvs saft av en og revet skall av to.

Vask sitronene godt (spesielt viktig dersom du har sprøytede sitroner), tørk med litt kjøkkenpapir og riv skallet på et zesterjern (kun det gule!). Del sitronen i to og skvis ut saften.  Varm opp sitronsaften forsiktig og tilsett 100 gram smør, og la det smelte.

Bland hvetemel, salt og bakepulver i en bolle. I en annen bolle visper du sammen resten av smøret (det vil si 100 gram) og sukkeret, til det er godt blandet. Tilsett egg og sitronsmør, og visp videre til røren blir lys og kremete, etter ca 2 minutter. Bland inn sitronskall og valmuefrø, og bland deretter inn hvetemelet (som du tidligere har blandet sammen med bakepulver og salt). Du skal nå ha en deig som skal være lett å forme. Tilsett eventuelt mere mel hvis den er for løs.

Bland sammen sukker, sitronskall og valmuefrø på en tallerken. Del deigen opp i ca 45 biter og trill til kuler. Rull kulene i sitronsukkeret og legg dem på bakepapirkledt stekebrett med litt mellomrom imellom. Press ned hver deigkule med undersiden av et glass.

Stekes ved 200 grader i 8-10 minutter, til kjeksene såvidt begynner å bli brun i kantene og ellers er gjennomstekt.

Avkjøles på rist og oppbevares i tett kakeboks eller på glass.

Share This