Muffins med epler og kanel

Dette er en variasjon av de amerikanske muffinsene jeg tidligere har blogget om. Denne kombinasjonen er virkelig god. Ikke helt eplekake, men en frisk muffins med god smak av eple og kanel. jeg hadde oppi rosiner også, fordi barna elsker de…men dette er absolutt ikke nødvendig.

Dette er en oppskrift du gjerne kan lage sammen med barna. Hos oss var det 3 åringen som mest iherdig kuttet epler og fordelte muffinsformer!

Bland 4 dl mel, 1 dl havregryn, 1 dl sukker, 1 ts kanel og 3 gode ts med bakepulver i en bolle.

Deretter blander du 2.5dl melk, 3/4dl nøytral olje og ett pisket egg.

Det tørre og våte blandes deretter sammen fort, og uten for mye røring…ellers blir visstnok muffinsen seig.

Tilsett to syrlige epler kuttet i små biter (jeg skrelte eplene, men det er sikkert ikke nødvendig) og en håndfull rosiner hvis du vil.

Hell i muffinsformer og sett i ovnen på 210 grader i 15-20 minutter, avhengig av størrelse på muffinsformene, og hvor generøs du har vært med fyllet i hver form (Jeg fyller opp, for å få størst mulig stekeskorpe)

Share This