Ripskake

Rips er noe veldig mange har i hagen, men med mindre du setter av dagen til å safte eller lage gele, blir mye hengende på busken. Særlig hvis du har plantet hvite rips, som fuglene ikke tar!!

Jeg laget denne etter samme oppskrift som rabarbrakaken, og den ble rett og slett nydelig! Kombinasjonen sure rips og søt vaniljekrem fungerer glimrende!

Jeg brukte mest hvite rips, men fikk tak i noen røde også, kun for utseende selvfølgelig 🙂

Bland sammen:
250 g hvetemel
150 g sukker
1ts bakepulver

Smuldre inn 150 g mykt smør

Tilsett ett egg

trykk 2/3 av deigen ut i bunnen på en stor springform, litt oppover kanten.

Hell en pakke vaniljekrem utover bunnen

legg ca 500g rips på fyllet.

Bland 1 ss potetmel med ca 6 ss sukker, og strø over rabarbraen.

Til slutt fordeles resten av deigen over paien før den settes i ovnen på 180 grader (nederste rille) i ca 40 minutter…

Share This