Den beste – og sunneste pizzasausen

Det er ikke alltid like lett å få små barn til å spise grønnsaker. Pizza derimot, går ned på høykant. Dermed er det bare å lure inn litt grønnsaker i sausen…så går det som en lek å få til 5 om dagen, selv på lørdager!

Oppskriften kan sikkert varieres i det uendelige, men denne er ihvertfall en vinner:

1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 rød paprika
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri

2 bokser tomater

kutt opp grønnsakene og stek dem litt i en gryte med olivenolje. Hell over tomatene og la småkoke til alt er mørt. Bruk stavmikser og kjør sausen jevn. Smak til med sukker, rødvinseddik, salt og pepper.

Sausen smaker spesielt godt på pizza med spekeskinke. Den fungerer også fint som vegetarsaus til pasta.

Til denne pizzaen kjevlet Theo deigen supertynn med forholdsvis mye mel, så stekte vi den i en svært varm ovn på pizzastein. Resultatet ble rett og slett perfekt….eller som 5åringen utbrøt: Dette er verdens beste pizza!!

Share This