Chili Con Alce

I utgangspunktet liker jeg å blande krydder fremfor ferdige blandinger. Det er fullt mulig å bruke posekrydder og utbedre den.


•    ½ kg. Elgdeig
•    1 løk
•    3 poteter, i en cm. terninger
•    1 grjønn paprika
•    3 fedd hvitløk
•    1 boks tomater
•    1 boks bønner (velg en sort du liker, selv liker jeg pinto)
•    8 syltete Jalapeno pepper, finhakket
•    2 ts. Sterk chilipepper
•    1 ss. Paprika pulver
•    1 rød chilipepper
•    3 ts. malt Spisskummen
•    1 ts. Oregano
•    1 ts. Malt sort pepper
•    2 ts. Salt

•    1 ts. Korianderfrø
•    2 ruter mørk sjokolade
•    ½ ts. Kanel
•    ½ lime
•    1 ts. Tabasko,
•    1 ts. hot pepper sauce e.l.
•    1 ts. Sukker
•    Steke olje
Stek løk, poteter og hvitløk på middels varme i en kasserolle. Brun kjøttet og ha i krydderet og 2 dl. Vann. Stek alt i 2 min og ha det over i kasserollen.
Hakk bokstomatene med stavmikser eller blender, og ha i resten av ingrediensene. La alt koke til poteter og paprika er mørt.
Server med brød.
En typisk pose med chili con carne krydder miks, inneholder krydderene merket i lilla.
Nøkkelord: chili con carne, elg, oppskrift

Share This