Meksikansk elg

Denne retten blander tre klassiske smaker fra det Meksikanske kjøkkenet.

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 400g elg kjøttdeig
  • 1 paprika
  • 1 boks sorte bønner
  • 5 skiver syltet jalapene
  • 2 ts malt spisskumen
  • 1 ts salt
  • 1 ts buljong
  • 3 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt pepper
  • 1 ts sukker
  • 1 ss mais mel. (evt. 1 ts maizenna rørt ut i vann)
  • 1 – 2 dl. vann
  • Saft av 1/2 lime
  • 1 ts tabasco saus

Stek kjøtt, løk, hvitløk og paprika mørt, og ha i krydder. Stek i 2 minutter og ha i vann. Tilsett bønnr og la det trekke i 10 minutter. Server med ris, guacamole og salsa.

Guacamole

  • 1 advocado
  • Saft av 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • 1/2 ts malt spisskumen
  • 1/2 tomat
  • 2 ss koriander

Mos advocado med krydder og lime, dekk til og la det stå i 30 minutter. Finhakk tomat og ha i rett før du serverer.

Share This