Tom Kha Gai – thaisuppe med kokosmelk
by Ingunn Olea | Jul 22, 2023
Nydelig komfort food suppe. Oppskriften holder for 3 personer
| Ingredienser |
Rekkefølge |
| 2 kyllingfileeter (ca 450 gram) |
- Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele
- Del lemongrasstilker i 2; klem flat med flatsiden på kniven, legg i kjele
- Ha finhakket galangal, fish sauce, rød curry paste og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter
- Plukk (eventuelt) ut kraftbasen når kraft er ferdig
|
| 7 dl kyllingkraft |
| 7 dl kokosmelk |
| Rød thai curry paste |
| Galangal eller 2 teskjeer galangal paste (eller ingefær) |
- Mens kraften koker: skjær rødløk, sopp og andre grønnsaker og stek, legg til side
- Lag marinade for kyllingfilet av litt kokosmelk og curry paste, la det stå i ca 20 min
|
| 1 rødløk |
| 250 gram aromasopp |
| 3 vårløk |
| 3 stilker sitrongress |
| 0.5 dl fish sauce |
| lime juice |
- Stek kyllingfilet 4 min på hver side under maks grill i ovn
- Bland kokosmelk med kraft, ha i stekte grønnsaker, habanero, og la putre i et par minutter
- Dryss eventuelt litt chiliolje, lime juice og og koriander over som topping
|
| 2 teskjeer chiliolje |
| 1 bunke koriander |
| 4 kaffir lime blader |
| 2 spiseskjeer palmesukker/kokossukker |
| 1 habanero |
| Hvitløk |
| Eventuelt: maismel for tykning |
| Eventuelt: legg til det du ønsker av ekstra grønnsaker, for eksempel gulrøtter, mer sopp, paprika |