
For 2 personer.
| Ingredienser | Gjennomføring |
| Marinade | |
| 250 gram kylling | Bland krydder, ingefær og hvitløk, yoghurt/kokosmelk, og ha i oppskåret kylling. La dette marinere mens du klargjør resten. |
| ¼ ts gurkemeie | |
| 3 ss melkefri yoghurt eller kokosmelk | |
| 1 ss paste fra ingefær og hvitløk | |
| ½ ss garam masala | |
| 2/3 ts chilipulver | |
| 0.25 ts salt | |
| Saus, del 1 | |
| 1 ss olivenolje | Varm stekepanne og ha i olje og kardemomme.
Stek rødløk til den er karamellisert. Ha i cashewnøtter og mandler og hell blandingen over i litermål el sammen med yoghurt/kokosmelk og blend til en jevn pure. (du kan eventuelt fjerne kardemommeskall og kun ha i kardemommefrø når du blender)
|
| 5-6 kardemomme | |
| Ca 250 gram løk eller rødløk | |
| 15 cashewnøtter | |
| 10 mandler | |
| Ca 100 gram melkefri yoghurt eller kokosmelk | |
| Stek kylling | Legg kyllingen i ildfast form og stek på maks grill (230 g) 4 min på hver side. Gjør dette samtidig som du ferdigstiller neste steg av sausen. |
| Saus del 2 | |
| 1 ss olivenolje | Hell olivenolje i stekepanne |
| 1 laurbærblad | Stek laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik |
| 4 nellik | |
| 5 cm av kanelstang | |
| 1 kardemomme | |
| (1-2 grønne chili) | Stek chili om du vil ha med dette for sterkere smak. Skjær i to på langsiden – nesten opp til stilken. |
| 0.5 dl vann | Bland i garam masala, salt, kroanderpulver, chilipulver og koranderblander og hell over sammen med pure.
Ha kyllingen oppi sausen. |
| ¼ ts salt | |
| ½ ts garam masala | |
| 1.5 ts korianderpulver | |
| ¼ ts chilipulver | |
| 3 ts korianderblader |
Serveres med ris. Og gjerne dal.