4 porsjoner
| Ingredienser | Gjennomføring |
| 2.5 dl tørkede grønne mungbønner | Skyll bønner godt. Hell kokende vann over dem og la stå mens du kutter grønnsaker og klargjør krydder. |
| 2.5 dl løk eller rødløk | Finskjær løk |
| Ca 4 dl finskåret tomat | Finskjør tomat |
| 1-5 ts ingefær | Finrasp ingefær |
| 1 kinesisk hvitløk | Finskjær hvitløk |
| 2 grønne chili | Kutt chili i tynne ringer |
| 1 ts cuminfrø | Mål ut og gjør klar cuminfrø, chilipulver, garam masala, korianderpulver, gurkemeie, sennepsfrø og salt |
| 0.5 ts sennepsfrø | |
| 1.5 ts chilipulver | |
| 1 ts garam masala | |
| 1.5 korianderpulver | |
| 0.5 ts gurkemeie | |
| 2 ts salt | |
| 2 karriblad | |
| 3 ss olivenolje | Varm olje og stek cumin og sennepsfrø. Når disse er klar, legg til karribladene og chilien. Stek til du får en god aroma. |
| Ha i løk og stek til gylden i fargen. Legg til ingefær og hvitløk og stek til aroma kommer frem. | |
| Hell i tomatene og stek til de bryter ned og blir myke. | |
| Hell over alle krydderne og stek noen minutter før du flytter blandingen over i trykkoker. | |
| 3.5-4 dl vann | Hell vann av mungbønnene og ha i trykkoker, sammen med oppmålt mengde vann og rør rundt. Koketide: ca 30 minutter. |
| Salt? | Smak til med mer salt. |
| 4 ss koranderblader til pynt | Topp dal med korianderblader |
| Sitron? | Press eventuelt litt sitronsaft over. |
Serveres med ris.