Torskesuppe med kokosmelk

(2 + porsjoner). Dette er en digg og næringsrik comfortsuppe som også kan være en rask og sunn hverdagsmiddag. Her har jeg brukt purre og gulrøtter som grønnsaker. Suppen kan nok godt varieres med andre grønnsaker, slik som spinat, eller fennikel. Tror også at ingefær kan gjøre seg godt.

Torsk kan også erstattes med reker, ca. 200g pillede reker pr. person

Ingredienser Fremgangsmåte
  • 400 g torskefilet
Legg fisken i dampovn på innstilling 50% damp på 55 grader i 25 minutter. Evt. i Sous Vide på 48 grader.
  • 5 ss olivenolje
Varm olivenolje i en stekepanne.
  • 4 hvitløksfedd, finskåret
  • 2 middels store gulrøtter, skåret i skiver
  • 2 purre, skåret i tykke skiver
Hakk/skiv hvitløk, skiv gulrøtter og skjer purre i skiver.
Stek gulrøtter
Ha i purre og hvitløk mot slutten.
  • 1 ts koriander
Tilsett malt koriander og stek i ca. 30 sekunder.
  • 400 ml kokosmelk
  • 2-4 dl vann
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 ts salt
  • 1/2 buljongterning
Ha alt i en kjele (juster vann for ønsket konsistens på suppen). Kok opp.
(jeg foretrekker Aroy-D sin kokosmelk)
  • 1 selleri
Tilsett selleri og kok i ca. 5 minutter til.
Ha i gulrøtter og purre.
Smak til med salt og pepper om nødvendig.
  • Lime
Smak til med saft fra en lime
Til servering
  • Fersk koriander
Server suppen med ekstra lime, fersk koriander og eventuelt ferskt brød om du ønsker det.

Share This