Chana Saag, også kjent som Chana Palak, er laget av kikerter og spinat i krydret tomatsaus. Retten er enkel å lage (til indisk å være), full av grønnsaker og passer til både lunsj og middag. Server den med ris, og gjerne en dal.
| Ingredienser | Fremgangsmåte |
| 2.5 dl tørkede kikerter eller 7.5 dl fra boks | Skyll og bløtlegg kikertene over natten. Tøm og skyll godt. Kok i trykkoker med vann til de er møre. Alternativt, bruk ferdigkokte kikerter. |
| 1-2 ss olivenolje eller Ghee | |
| 1 ss raspet ingefær | Varm 1½ ss olje/ghee i en dyp panne. Tilsett hakket ingefær, hvitløk og grønne chili og stek på lav varme i 30-60 sekunder. Tilsett løk og stek til gyllenbrun. |
| 2 hvitløksfedd, skivet | |
| 1-2 grønne chili (delt) | |
| 1-2 løk, finhakket (ca. 160 g) | |
| Ca 200 gram spinat, grovhakket | Når løken er gyllen, tilsett spinaten og stek i 2-3 minutter til den faller sammen. Fjern fra varmen og avkjøl. |
| En stor neve fersk koriander | Når grønnsakene er avkjølt, ha dem i en blender sammen med korianderblader. Lag en jevn eller grov paste – ut fra hva du foretrekker. |
| Ca 250 gram finhakket tomater | I samme panne som du brukte tidligere: varm 1½ ss olje og tilsett finhakkede tomater og salt. Stek til tomatene er myke. |
| 1-2 ss olivenolje eller ghee | |
| ¾ ts garam masala | Tilsett garam masala til tomatene etter at de har blitt møre. |
| 1 ts salt | Smak til med salt underveis. |
| Ca 3 dl vann (bruk vann fra kikertene + mer om nødvendig) | Tilsett kokte kikerter og vann. La det småkoke i 4-5 minutter, deretter tilsett den purerte spinatblandingen. |
| Eventuelt: valgfri smakstilsetning | |
| 1 ss ghee eller smør | Smelt ghee på lav varme. |
| 2 tørkede røde chili | Stek tørket chili og hakket hvitløk i ghee til hvitløken er gylden. |
| 1-2 hvitløksfedd, hakket | Stek hvitløken forsiktig med chili til den er gyllen. |
| ⅛ ts hing/asafoetida | Tilsett hing og slå av varmen. Hell tempereringen over Chana Saag og server. |
