Mango chicken
by Ingunn Olea | Dec 13, 2024
- Mango chicken kombinerer tropisk sødme fra mango og aromatiske indiske krydder.
Server med basmatiris og dal (for eksempel grønn mung dal).

| Ingredienser |
Fremgangsmåte |
| Til marinering: |
Mariner kyllingen: |
| 500 g kyllingfilet fra lår, i biter |
Bland kokosmelk, krydder og ingefær-hvitløkspaste i en bolle. Vend inn kyllingbitene, dekk til og sett til side mens du gjør klar sausen. |
| 1 dl kokosmelk |
| 1 ts chilipulver |
| 1 ts malt spisskummen |
| 1 ts malt koriander |
| ½ ts gurkemeie |
| 1 ts ingefær &hvitløkspaste |
|
| 1 ts salt |
Når kylling har marinert en stund: stek på max grill – ca 7 min på hver side. |
|
|
| Til sausen: |
Lag sausen: |
| 2 ss ghee |
Varm ghee i panne |
| 1 løk, finhakket |
Tilsett løk, og stek til gyllenbrun. |
| 3 hvitløksfedd, finhakket |
Rør inn hvitløk og ingefær. Stek til rå lukt forsvinner. |
| 1 ss fersk ingefær, finhakket |
|
| 2 hakkede tomater eller tomat på boks |
Tilsett hakket tomat og stek noen minutter. |
| 1 ts garam masala |
Tilsett garam masala og grønne chili, og rør godt. |
| 1-2 grønne chili, delt |
|
| 2 dl mangopuré (fra fersk eller frossen mango) |
Tilsett mangopuré og kokosmelk, og bland til en jevn saus. Jeg jeg liker å blende all sausen for å få den jevn og uten klumper. |
| (ca) 1 dl kokosmelk |
|
| Basmati-ris eller naan |
Smak til med salt og juster konsistensen med litt vann om nødvendig. |
|
Pynt med fersk koriander og server |