Elg Biryani

Ingredienser
•    ½ kg. Elgkjøtt.
•    500g. basmatiris
•    3 ss Ghee
•    1 boks hakkete tomater (bruk stavmikser)
•    4 dl. Yoghurt
•    2 løk
•    4 fedd hvitløk
Krydder
•    1 ss raspet ingefær
•    8 nellik
•    ½ kanelstang
•    4 grønne kardemommekapsler
•    1 ts. gurkemeie
•    1 ts. garam masala
•    1 ts. sterk chili
•    1 ts. korianderfrø
•    2 ts. salt
•    2 ts. paprikapulver
•    8 tørkede Kasjmiri plommer
•    1 ts. muskat
•    2 laurbærblad
(kan også kjøpes som krydderpose på utvalgte forretninger på Grønland)
Stek løk, hvitløk på middels varme i Ghee til de er møre. Stek kjøtt og ha i kasserollen, sammen med tomat og krydder. La det småkoke i 10 min. Tilsett yoghurt og 3 dl. vann og la det småkoke til kjøttet er mørt. Tilsett mer vann om nødvendig.
Kok risen, men bruk 2/3 av vanlig mengde vann. Når risen er kokt, bland det med sausen.
Server med passende tilbehør, som en potet curry og  en dal curry.

Nøkkelord: oppskrift, Indisk, elg, 

Share This