Elgburgere

Kjøttdeig av elg passer ypperlig til hamburgere, som kan lages i mange varianter, som muggostburgeren og texmexburgeren. Men, orginalen er fortsatt en favoritten, den ser “vanlig” ut, men overrasker alle som smaker den, med kommentarer som at det er den beste burgeren de noen gang har smakt. 🙂 Den på bildet gjorde jeg med Sous Vide. Fordelen med denne metoden er at kjøttet kan ligge å mørne i vannbadet over lang tid, uten at kjøttet tørker ut. Dette er ikke kritisk, men jeg syns det gjør smaken enda mer rund  og god. Uansett om man lager den sous vide og griller den på høy varme i noen sekunder, eller griller den på middels varme, gir det en spennende burger de fleste vil ha!

Ingredienser og fremgangsmåte:

½ rødløk
3 fedd hvitløk
1 chilipepper
 Finhakk løk, chilipepper og hvitløk og stek det mørt. Avkjøl.
500g Kjøttdeig av elg
1 egg
1 ss grov sennep
1 ts. worchestersaus
1 dl brødsmuler / kapteinkjekssmuler
½ dl revet parmesan
2 ts. salt
½ ts. muskatt
Bland krydder, parmasan og salt sammen med egg, kjeksen og løkblandingen fra over, strø det over kjøttet og elt inn i deigen. Ikke kna mer enn til alt er godt blandet, for å unngå at de blir seige. Del den i fire og lag fire kaker.
Sous Vide

 

Ha burgerne i en ziplock pose og ha et vannbad på 59 grader i 30 – 60 minutter. Ta ut av posen og tørk godt av. Grill burgeren på høy varme, ca. 20 – 30 sekunder på hver side, til de blir brune.
Grill Ha burgeren på en varm grill, ca. 5 minutter på hver side. For best resultat, snu burgeren ofte for godt resultat.
Tilbehør
tomat
– avokado
– bacon
– sylteagurk
– ost
– salat
– sopp
– BBQ Saus
For best bacon, stek den i ovnen på bakepapir på ca. 200 grader i 15 – 20 minutter.

En annen favoritt er å smøre litt BBQ saus etter første side av burgeren er stekt, så ha på osteskiver så de begynner å smelte.

 

Share This