Kinesisk Stir-Fry Elg

En god stiryfry kan gå raskt og er godt. For godt resultat må det som til vanlig krever lang steketid, som gulrøtter, skjæres tynt. Videre, det som er mer porøst, som purre og vårløk skjæres diagonalt for å ha størst mulig skjæreflate, så at den kan trekke til seg veske og smak.

450 g elgbiff
2 stilker sitrongress
3 fedd hvitløk
6 cm. Fersk ingefær
10 vårløk
1 purre
3 gulrøtter
4 ts potetmel
2 ts kinesisk fem-krydder
(1/2 ts hver av: anisfrø, fennikel, kanel, nellik og pepper)
4 ss soyaolje
4 ss soyasaus
6 ss sherry eller risvin
4 ss vann

Nøkkelen til en god stir-fry er å ha alt klart før man starter å steke.

Skrell av de ytre lagene av sitrongresset og skjær av de grønne bladene som ikke er møre og finhakk resten. Finhakk hvitløken. Skrell ingefær og skjær i fyrstikkstørrelser. (dette gjøres ved å skjære den først i tynne skiver)

Skjær av de grønne på både purre og vårløken, og skjær i ca. 2 cm tykke skiver, på skrå. Skjær det hvite av vårløken i små ringer, og skjær purren i tynne remser. Del gulrøttene i to på langs, og så i tynne skiver, og så igjen til du har 3 cm. Lange biter.

Skjær biffen i tynne skiver, ca. 5 cm lange. Strø på krydder og potetmel blandingen og bland godt.

Stek kjøttet i ca. 2 minutter, sett til side. Stek grønnsakene i ca. 1 minutt og ha i hvitløk, sitrongress og ingefær. Stek i 1 – 2 minutter til grønnsakene er møre. Ha i soyasaus, vann og sherry og fres. Rør inn kjøttet. Server med risnudler.

Share This