Marokkansk Elg

600g grytekjøtt
olivenolje
1 løk, finhakket
en liten bunt frisk koriander
1 boks kikerter, drenert
1 boks hakkede tomater
800 ml grønnsaksbuljong
1 squash i 5 cm biter
2 paprika
100g svisker, i biter
2 ss mandel flak
couscous
Krydder for å gni kjøttet med
havsalt og nykvernet sort pepper
1 ss Ras El Hanout krydderblanding *
1 ss malt spisskummen
1 ss malt kanel
1 ss malt ingefær
1 ss malt paprika
*Lag din egen Ras el hanout; som er et blandingskrydder av bl.a. muskat, kanel, muskattblomme, anisfrø, gurkemeie, cayenne, pepper, tørket galangal, ingefær, nellik, kardemomme, chili og allehånde.
Bland krydderet i en bolle. Skjær kjøttet i store terninger og gni dem godt inn med krydderet. La kjøttet stå noen timer, gjerne over natten, så krydderet trenger inn i kjøttet.

Varm olje, gjerne i en tagine, eller en stor jerngryte og stek kjøttet på middels varme i 5 minutter. Tilsett løk og koriander stilkene. Stek videre i fem minutter. Tilsett kikerter og tomater og halvparten av kraften. Kok opp og la det småkoke på lav varme i ca. 90 min.

Tilsett squash, svisker, paprika og resten av kraften. Rør om og la det småkoke videre i ca. 90 min. til kjøttet er mørt. Ta av lokket mot slutten og la det koke til du har rett konsistens.

Smak til med salg og strø på koriander og mandelflak.
Server med couscous.

Share This