Elgburger med muggost

Kjøttdeig av elg passer ypperlig til hamburgere, som kan lages i mange varianter. Orginalen på siden her er nok fortsatt en favoritt, for den ser “vanlig” ut, men overrasker alle som smaker den, med kommentarer som at det er den beste burgeren de noen gang har smakt. 🙂 Men vil man gjøre litt mer ut av det, kan man fylle den med ost. Min favoritt er da en mild muggost. Den på bildet gjorde jeg med Sous Vide. Fordelen med denne metoden er at kjøttet kan ligge å mørne i vannbadet over lang tid, uten at kjøttet tørker ut. Dette er ikke kritisk, men jeg syns det gjør smaken enda mer rund  og god. Uansett om man lager den sous vide og griller den på høy varme i noen sekunder, eller griller den på middels varme, gir det en spennende burger de fleste vil ha!
For gode hamburgerbrød, se: https://www.cremacafe.no/bakst/hamburgerbrod

Ingredienser og fremgangsmåte:

400g Kjøttdeig
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
1 ts. Salt
1 egg
1 dl. Kjekssmuler
 Bland krydder og salt sammen med egg og kjeksen, strø det over kjøttet og elt inn i deigen. Ikke kna mer enn til alt er godt blandet, for å unngå at de blir seige. Del den i fire og lag fire flate kaker.
100g muggost Skjær muggosten i tynne skiver og legg på to av kakene. Legg den andre oppå og fest kantene i hverandre. (se bilde under)
Sous Vide Ha burgerne i en ziplock pose og ha et vannbad på 59 grader i 30 – 60 minutter. Ta ut av posen og tørk godt av. Grill burgeren på høy varme, ca. 20 – 30 sekunder på hver side, til de blir brune.
Grill Ha burgeren på en varm grill, ca. 5 minutter på hver side. For best resultat, snu burgeren ofte for godt resultat.
Tilbehør
tomat
– avokado
– bacon
For best bacon, stek den i ovnen på bakepapir på ca. 200 grader i 15 – 20 minutter.

Share This