Thai laksesuppe

Dette er en svært rask middag å lage, og veldig god! Suppen holder for to store porsjoner, eller fire små. Ha gjerne i annen fisk, eller reker.

Og for all del, ta en titt på hva du har liggende i kjøleskapet og improviser! Purre og fenikkel er for eksempel også veldig godt i dette!

Se http://trinesmatblogg.no/2013/08/26/currysuppe-med-laks-og-reker/  for inspirasjonskilden

 

1 rødløk
1 fedd hvitløk
1 chili
Hakk løk, hvitløk og chilie, og stek i en tykkbunnet kjele.
1 boks kokosmelk
6 dl vann
1/2 terning fiskebuljong
1 SS fish sauce
1 ts. gurkemeie
3 Gulrøtter
1/2 blomkål
2 ss Currypaste
Skjær gulrøtter i staver eller skiver, og blomålen i små buketter, og ha alt i kjelen sammen med løken og kok til grønnsakene er møre.
500g laks Skjær laks i terninger. Trekk kjelen av platen og ha i laksen, sett på lokk og la trekke i 5 min.
1 lime
Frisk korriander
ha i saften av en lime og hakk korriander. (RETT før servering, dette skal ikke koke!)
Server med Ris eller nudler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03781

 

 

 

 

 

 

 

Old Photo

Share This