Blåbær Marshmallows

Marsmallows med smak

Blåbær MarshmallowsMarshmallows er overraskende enkelt å lage, og blir mye bedre enn de man kjøper. De er kanskje ikke en av 7 tradisjonelle sortene til jul, men gode er de. Smaken kan varieres etter ønsek og behov, da den tilsettes helt til slutt. Jeg brukte blåbær, men her er det bare fantasien som setter grenser. Vanilje er tradisjonelt, kakao en god mulighet, eller andre bær.

250g frostne bær Kok opp bærene på lav til middels varme, og rør rundt til det blir flytende. Ha alt over i en sil, og sil av frøene. Bruk slikkepott for å press ut mest mulig saft. Sett til side.
340g sukker
1 dl. vann
1 dl. lys sirup
Bland sukker og vann sammen og kok opp. La laken koke i ca. 10 minutter UTEN å røre. Laken skal få en temperatur på 120 grader. Trekk så av varmen.
25 g gelatinpulver
1,5 dl vann
1 gram salt
Ha gelatinen i en bolle med vann, og rør godt med en visp. La det stå i ti minutter for at gelatinen blir godt hydrert.
Sirupblanding Ha gelatinen  en kjøkkenmaskin med balongvisp og bland på høy hastighet. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Fortsett å visp til det blir tykt og luftig; og ca. 4 ganger volumet. dette kan ta opp til 6 -10 minutter.
Bæsaft fra over. Hell bærsaften det siste minuttet av mixingen.
 1/2 dl. melis
1/2 dl. maisenna
Kle en form med bakepapir og sil litt av sukkerblandingen i. Hell massen i og la den stå kaldt i minst 6 timer. Når den er kald, bruk en skarp kniv til å skjære i passe biter, og bruk melisblandingen til å holde dem adskilt. Dette er svært klissete, så bruk gjerne nøytral olje på kniven når du sjærer.
Oppbevares i kjøleskap.

DSC03827 Skjære Marsmallow

Share This