Eple og Rabarbra crumble

Eple og Rabarbra CrumbleCrumble er en vanlig engelsk dessert, og smaker fantastisk som en varm dessert.

En vanlig crumble består som oftest av mel, smør og sukker, men jeg syns den er mye bedre med en blanding av nøtter og havregryn.

Men fullt mulig å bytte ut noe av nøtter og havregryn med mel.

Denne kan lages med mange forskjellige frukt, men tidlig på sommeren, er det rabarbra som står i fokus.

500g epler
500g rabarbra
25g brunt sukker
1 vaniljestang
Skrell epler og skjær i skiver på ca. ½ cm. og kok den nesten mør.Vask og skjær rabarbra i ca. 2 cm. biter og kok den nesten mør sammen med brunt sukker og vanilje.(Jeg brukte disse sous vide tidene, men trekker fra noen minutter)Husk også at man kan smaksette frukten med krydder, som med nellik i eplene.
2 g ultra-tex Om det er mye ekstra væske, sil det, og bland inn stivelsen med en blender. Ha tilbake inn sammen med frukten.
2 ss sitronsaft
1 ss ingefær
Finhakk ingefær og bland med sitronsaft og bland med frukten
2 dl mandler
3 dl havregryn
3 dl brunt sukker
3 dl. hvetemel
1 ts kanel
1/2 ts. malt ingefær
Hakk mandler og bland alt sammen.
250 g smør Rasp smør og bland inn i det tørre litt ad gangen, fortsett å blad til det likner på brødsmuler. (Jeg bruker k-visp)
Ha frukt i en ildfast form, og ha ”crumble” på toppen. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til den er gyllen, på 180 grader
3 dl kremfølte Pisk krem, og server crumbleen varm.

Om du vil ha en crumble som topping:

2 dl mandler
3 dl havregryn
3 dl brunt sukker
3 dl. hvetemel
1 ts kanel
1/2 ts. malt ingefær
Hakk mandler og bland alt sammen.
250 g smør Rasp smør og bland inn i det tørre litt ad gangen, fortsett å blad til det likner på brødsmuler. (Jeg bruker k-visp)
Spre ut på bakepapir på en langpanne, og stek  i ovnen for ca. 20 minutter til den er gyllen; ha ovnen på 180 grader
Share This