Lam Korma

5 ss olje
6 grønne kardemommekapsler
6 nellik
6 pepperkorn
2 ½ kanelstang
750g lammekjøtt
1 løk
2 fedd hvitløk
3 cm. Ingefær
2 ts. Malt korianderfrø
2 ts. Malt spisskummen
1 ts. Chilipulver
1 ½ dl. Yoghurt
1ts. Garam masala
2 ss. Hakket koriander til pynt

Stek: kardemomme, nellik, pepper og kanel I 4 ss olje. Ha i lammekjøtt i terninger til det er brunt. Ha alt over i en bolle.

Stek hakket løk, hvitløk og ingefær i fem minutter. Tilsett koriander, spisskummen og chilipulver og stek videre i fem minutter. Rør inn yoghurt gradvis.

Ha i kjøttet sammen med kraften og ha i vann til kjøttet er dekket. La det trekke på svak varme til kjøttet er mørt. (ca. en time, men avhenger av type kjøtt)

Smak til med salt og garam masala.

Share This