Marathi lammeskank

Lam og indisk passer fantastisk sammen. Lammeskank er et favorittstykke av lammet, men trenger litt mer tid å tilberede. Denne sausen er rik på smak uten at noe dominerer. Ved å sile den til slutt blir den silkemyk. Denne tar litt tid å lage og ikke undervurder tiden det tar å ferdigstille sausen. Men som mange andre indiske retter, kan denne lages i god tid før den skal serveres.

 

 

 

 

 

 

Ingredienser og fremgangsmåte:

2 ts. Chilipulver
1 ss ingefær
1 ss hvitløk
1 ts gurkemeie
1 dl. Yoghurt
2 ss limesaft
4 ss olje
4 lammeskanker eller
500 g lammekjøtt
Riv hvitløk og ingefær og bland sammen med resten av ingrediensen. Masser marinaden inn i lammekjøttet og la det stå i 4-6 timer.
8 tørket chili
5 cm kanel
16 nellik
16 grønne kardemommekapsler
4 sorte kardemommekapsler
4 ss korianderfrø
2 ts sesamfrø
Ha krydder i en stekepanne og stek det til det begynner å “poppe”. Rist pannen ofte. Dette tar ca. 2-4 minutter. La det kjøle og mal blandingen til pulver. Brukte en stavmikser først, så en morter for å male videre. Juster chilien etter smak.
6 løk
1,5 dl olje
2 ss hvitløk
2 ss ingefær
3 ts gurkemeie
2 ss tomatpure
2 ts salt
3 dl. Vann
Skjær løken i tynne skiver og stek den mør og begynner å brune. Ha i hvitløk, ingefær og krydderblandingen fra over og stek videre i to minutter. ha blandingen over i en ildfast form. Kok ut pannen med en dl. vann. Brun kjøttet og ha i sammen med løken. Kok ut pannen med resten av vannet og rør ut tomatpure’en og salt. Ha i med løken; og sett formen i ovnen på ca. 180 grader og stek til kjøttet er mørt. For lammeskanker ca. 45 minutter. For annet kjøtt kan det ta opp til to timer.
2 ss koriander Løft lammet ut av sausen og dekk til med folie. Kjør sausen i en blender til den er helt jevn. (Vær forsiktig her, og gjør det i flere omganger, varm saus skaper damp som gjør at blenderen kan “eksplodere” om man kjører for fort med for mye saus) ha sausen igjennom en sil for å ta bort krydderbitene. Varm sausen og rør inn hakket koriander og kjøttet.
Server med ris og naan.

Ved å steke krydderet kommer smaken og aromaen bedre frem i maten.

Share This