Barbeque Sauser

Kentucky Barbecue Saus

BBQ saus er en sentral del av Amerikansk BBQ; som gjerne smøres på kjøtt rett før servering; om det så er hamburger, Pulled Pork, ribber,  m.m. (også tunfisk :)) Det finnes svært mange forskjellige BBQ sauser, alle har sin favoritt. Men tradisjonelt er det regionale forskjeller, med særegne smaker. Sausene her er de  Nathan Myhrvold presenterer i Modernist Cuisine… og som alle er svært gode og ganske enkle (!!!) å lage.

Kentucky Barbecue saus

Mild, søt og rund saus, passer godt til svin og biff.

300g ketchup
60g Eple eddik
50g Brunt sukker
30g Mørk sirup
30g Fersk ananssaft
25g Jack Daniels
5g Worchestershire saus
Bland alt sammen i en kjele, og småkok det i ca. 15 min. til ønsket tykkelse. Rør ofte slik at den ikke brenner fast.
8g Smør
20g Jack Daniels
Sitronsaft
salt
Bland inn smør og Jack Daniels til smøret er godt integrert. Avkjøl og lagre i kjøleskap til den skal brukes.

 

North Carolina BBQ saus (Lexington style) 

Dette er en flott eddikbasert saus, flott med svin. En en av mine absolutt favoritter! Er også veldig god som en to (eller flere) sauser, særlig om andre er søte.

230g Eple eddik
230g hvit eddik
140g Ketchup
60g lønnesirrup
20g sukker
14g chili flak
9g sort pepper
Bland alt sammen i en kjele, og småkok det i ca. 10 min. til ønsket tykkelse. Rør ofte slik at den ikke brenner fast.
salt Smak til og avkjøl til den skal brukes

 

 

South Carolina Barbecue saus

Rund smak med klar sennepsmak. Passer godt til svin.

300g Dijon sennep
125g lyst øl
30g Eple eddik
30g Tomatpure
10g Brunt sukker
10g Worchestershire
1,5g Sort pepper
1,5g Hvitløkspulver
Bland alt sammen i en kjele, og småkok det i ca. 20 min. til ønsket tykkelse. Rør ofte slik at den ikke brenner fast.
Cayenne pepper
Eple eddi
salt
Smak til og avkjøl til den skal brukes

 

East Texas Barbecue saus.

Sterk og smakfull saus med mild tomatpreg.

300g Løk
40g Smør
7g Hvitløk
Finhakk løk og hvitløk, og stek på middels varme til mør, ca. 7 min.
80g Hvit eddik
80g Vann
50g Ketchup
40g Ancho chili pasta
4g Worchestershire
2g Chili pulver
6g Sennep
0,15g Laubær blad
0,5g Cayenne
Knus laubærblad og bland alt sammen med løken og kok opp. Bruk en stavmikser for å blende den jevn. Kok til ønsket konsistens, ca. 20 min. Rør ofte slik at den ikke brenner.For en helt jevn saus, dytt den igjennom en finmasket sikt.

0,15g laubær tilsvarer ca. 2 små blader.

Sitronsaft
sukker
salt
Smak til og avkjøl sausen til bruk.

 

Memphis Barbecue saus

Saus med tomatpreg og middels sterk.

300g Tomater på boks
80g Eple eddik
40g sitronsaft
40g smør
35g Brunt sukker
30g Worchestershire saus
2,5g chilipulver
1,5g sort pepper
1,5g løkpulver
1g tabasco
3g sennep
0,5g cayenne
Bland alt sammen i en kjele, og småkok det i ca. 15 min. til ønsket tykkelse. Rør ofte slik at den ikke brenner fast. Bruk en stavmikser for å blende den jevn.
Salt
Sitronsaft
Smak til og avkjøl og lagre i kjøleskap til den skal brukes.
Share This