Chana Masala

Ingredienser             Fremgangsmåte
For kikerter
4.6 dl kikerter (tørre rå kikerter) Skyll de tørre kikertene. Bløtlegg i minst 2 timer
Ca 7 dl vann (for å trykkoke) Tøm vannet av kikertene og skyll godt. Hell på vann og trykkkok i ca 30 minutter. Sørg for at kikertene er myke og møre.
For Chana Masala-sausen Varm en stor kjele og hell i olje. Når oljen blir varm, tilsett hele krydder – kanel, nellik, kardemomme og laurbærblad.
4 ss olje
2 laurbærblad
1 kanelstang
4 nellikspiker
4 grønne kardemomme
7 dl hakket løk/3 store løk Når  krydderne begynner å frese, tilsett løk og grønn chili. Stek til lett gylne.
2 grønne chili delt på langs
2 ss ingefær hvitløk-paste Tilsett ingefær hvitløk-paste og stek i ett minutt uten å brenne.
7 dl bokstomater Tilsett tomater og salt. La det koke til det blir tykt.
1.5 ts salt
1/2 ts gurkemeie Rør inn r chilipulver, gurkemeie, garam masala, korianderpulver og spisskummenpulver. Stek til masalaen begynner å lukte godt – ca 3 til 4 minutter.
2-3 ts chilipulber
2 ts garam masala
4 ts korianderpulver
1 ts spisskummenpulver
Tilsett kikertene sammen med ca 2.5 dl av vannet de er kokt i. Ha i mer vann ved behov
Bland godt. Smak til og tilsett mer salt om nødvendig. Dekk til og la det småkoke i 15 minutter.
2 ts kasuri methi Når konsistensen er tykk tilsett amchur-pulver (valgfritt) og kasuri methi.
korianderblader hakket Garner Chana masala med korianderblader. Dryss over litt sitronsaft hvis ønskelig. Server med Basmati-ris

Dette er middag/lunsj for flere dager. Kan fint fryses i porsjoner.

Share This