Mango chicken
by Ingunn Olea | Dec 13, 2024
- Mango chicken kombinerer tropisk sødme fra mango og aromatiske indiske krydder.
Server med basmatiris og dal (for eksempel grønn mung dal).

Ingredienser |
Fremgangsmåte |
Til marinering: |
Mariner kyllingen: |
500 g kyllingfilet fra lår, i biter |
Bland kokosmelk, krydder og ingefær-hvitløkspaste i en bolle. Vend inn kyllingbitene, dekk til og sett til side mens du gjør klar sausen. |
1 dl kokosmelk |
1 ts chilipulver |
1 ts malt spisskummen |
1 ts malt koriander |
½ ts gurkemeie |
1 ts ingefær &hvitløkspaste |
|
1 ts salt |
Når kylling har marinert en stund: stek på max grill – ca 7 min på hver side. |
|
|
Til sausen: |
Lag sausen: |
2 ss ghee |
Varm ghee i panne |
1 løk, finhakket |
Tilsett løk, og stek til gyllenbrun. |
3 hvitløksfedd, finhakket |
Rør inn hvitløk og ingefær. Stek til rå lukt forsvinner. |
1 ss fersk ingefær, finhakket |
|
2 hakkede tomater eller tomat på boks |
Tilsett hakket tomat og stek noen minutter. |
1 ts garam masala |
Tilsett garam masala og grønne chili, og rør godt. |
1-2 grønne chili, delt |
|
2 dl mangopuré (fra fersk eller frossen mango) |
Tilsett mangopuré og kokosmelk, og bland til en jevn saus. Jeg jeg liker å blende all sausen for å få den jevn og uten klumper. |
(ca) 1 dl kokosmelk |
|
Basmati-ris eller naan |
Smak til med salt og juster konsistensen med litt vann om nødvendig. |
|
Pynt med fersk koriander og server |