Mango chicken

Mango chicken kombinerer tropisk sødme fra mango og aromatiske indiske krydder.
Server med basmatiris og dal (for eksempel grønn mung dal).

Ingredienser Fremgangsmåte
Til marinering: Mariner kyllingen:
500 g kyllinglårfilet
1 dl kokosmelk
1 ts chilipulver
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts gurkemeie
1 ts ingefær
2 fedd hvitløke
1 ts salt
Bland kokosmelk, krydder og ingefær og hvitløk i en bolle. Vend inn kyllingbitene, dekk til og sett til side mens du gjør klar sausen.
Mariner kyllingen i 4-18 timer.
Stek på max grill – ca 7 min på hver side.
Til sausen: Lag sausen:
2 ss ghee Varm ghee i panne
1 løk Hakk løk og stek til gyllenbrun.
3 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
Stek  hvitløk og ingefær.
1 boks tomater Bland inn tomater og stek noen minutter.
1 ts garam masala
1-2 grønne chili
Bland inn garam masala og grønne chili, stek vidre
2 dl mangopuré
1. dl. kokosmelk
Lag pure fra fersk eller frosten mango. Tilsett mangopuré og kokosmelk, og bland til en jevn saus.
Jeg jeg liker å blende all sausen for å få den jevn og uten klumper.
Smak til med salt og juster konsistensen med litt vann om nødvendig.
Basmati-ris eller naan Pynt med fersk koriander og server
Share This