Chicken Jalfrezi

Ingredienser Fremgangsmåte
Marinade
500-600 g kylling (jeg bruker lårfilet)
2 ts sitronsaft
¼ ts salt
¼ ts svart pepper
½ ts rød chilipulver
Bland sammen i en bolle og sett til side i ca 15 til 20 minutter, mens du forbereder resten av grønnsakene.
Saus
140 g paprika  i ulike farger
Ca 100 g løk
1 grønn chili
Kutt paprika og løk i terninger. Skjær chilien og fjern frøene hvis ønskelig. Finhakk også en annen løk til sausen.
2 ss olje
Ca (100 g) finhakket løk
½ ss revet ingefær
½-¾ ss revet hvitløk
Varm en panne med olje og tilsett løk. Stek til gyldn på middels varme. Senk varme og rør inn ingefær og hvitløk.
Stek kylling på max grill i ovn – ca 8-10 min på hver side
1 ts Kashmiri rød chilipulver
¼ ts gurkemeie
¾-1 ts garam masala
1-1½ ts korianderpulver
½ ts spisskummenpulver
250 g tomatpuré (passata eller tomater hakket og blendet)
Rør inn krydderne, hell i tomatpureen. Bland godt og la det koke til oljen begynner å skille seg fra masalaen.
Eventuelt: 1 dl varmt vann om sausen er for tykk Hell i varmt vann og bland godt.
1-2 ss ghee eller olje
1 tørket rød chili (valgfritt)
1 grønn chili (fjern frø og skjær)
½ ss ingefær (valgfritt)
45 g løk
140 g paprika i ulike farger
I mellomtiden, i en annen panne, varm opp 1 til 2 ss ghee/olje. Tilsett chili og ingefær.

Når de begynner å frese, tilsett paprika og løk. Stek på middels høy varme i 2 til 4 minutter til de er litt møre, og sørg for at de beholder sprøheten.

1 ss kasuri methi
1 ts sukker (hvis du bruker passata)
Når kylling er ferdig og sausen tykk, tilsett kasuri methi, sukker og stekte grønnsaker sammen med resterende ghee
2 ss korianderblader finhakket Rør godt og kok i 1 til 2 minutter. Smak til med salt. Slå av varme og tilsett hakket koriander. Server med ris.
Share This