Ingredienser | Fremgangsmåte |
Marinade 500-600 g kylling (jeg bruker lårfilet) 2 ts sitronsaft ¼ ts salt ¼ ts svart pepper ½ ts rød chilipulver |
Bland sammen i en bolle og sett til side i ca 15 til 20 minutter, mens du forbereder resten av grønnsakene. |
Saus 140 g paprika i ulike farger Ca 100 g løk 1 grønn chili |
Kutt paprika og løk i terninger. Skjær chilien og fjern frøene hvis ønskelig. Finhakk også en annen løk til sausen. |
2 ss olje Ca (100 g) finhakket løk ½ ss revet ingefær ½-¾ ss revet hvitløk |
Varm en panne med olje og tilsett løk. Stek til gyldn på middels varme. Senk varme og rør inn ingefær og hvitløk. |
Stek kylling på max grill i ovn – ca 8-10 min på hver side | |
1 ts Kashmiri rød chilipulver ¼ ts gurkemeie ¾-1 ts garam masala 1-1½ ts korianderpulver ½ ts spisskummenpulver 250 g tomatpuré (passata eller tomater hakket og blendet) |
Rør inn krydderne, hell i tomatpureen. Bland godt og la det koke til oljen begynner å skille seg fra masalaen. |
Eventuelt: 1 dl varmt vann om sausen er for tykk | Hell i varmt vann og bland godt. |
1-2 ss ghee eller olje 1 tørket rød chili (valgfritt) 1 grønn chili (fjern frø og skjær) ½ ss ingefær (valgfritt) 45 g løk 140 g paprika i ulike farger |
I mellomtiden, i en annen panne, varm opp 1 til 2 ss ghee/olje. Tilsett chili og ingefær.
Når de begynner å frese, tilsett paprika og løk. Stek på middels høy varme i 2 til 4 minutter til de er litt møre, og sørg for at de beholder sprøheten. |
1 ss kasuri methi 1 ts sukker (hvis du bruker passata) |
Når kylling er ferdig og sausen tykk, tilsett kasuri methi, sukker og stekte grønnsaker sammen med resterende ghee |
2 ss korianderblader finhakket | Rør godt og kok i 1 til 2 minutter. Smak til med salt. Slå av varme og tilsett hakket koriander. Server med ris. |