4 porsjoner.
| Ingredienser | Fremgangsmåte |
| Til trykkoking: | Ha urad dal i en kjele og skyll god. Kok opp vann og legg dem i bløt i 3 til 4 i bløt i 4 timer. Trykkok linser og bønner på høyt trykk i ca. 40 min (til linser er svært myke) |
| 200 g sorte linser (urad dal) | |
| Ca 50 g kidneybønner (valgfritt) | |
| 7-8 dl vann | |
| Masala | |
| 4 ss ghee | Varm opp ghee i stekepanne. Tilsett hele krydder dem og stek i et halvt minutt.
Tilsetter så løk og stek til gylden.
Rør inn ingefær- og hvitløk, og stek i ett min til rå lukt forsvinner. Tilsett tomat og koker i noen minutter til blanding tykner.
Tilsett salt, chilipulver og garam masala. Stek til blanding lukter godt og blir tykk.
Mos urad dalen litt og hell inn i sausen kraften. Hell over 1-2 dl kokende vann og bland. Kok til det tykner (ca 30 min). Blanding skal koke ca 1 time fra du blander linser og saus. Juster med kokende vann v behov. |
| 1 Laurbærblad | |
| 4 grønne kardemomme | |
| 2 sorte kardemomme | |
| 1 løk | |
| 1 ss blanding hvitløk og ingefær | |
| 210 g tomat på boks | |
| 2 ts salt – smak til | |
| 1 ss chilipulver – smak til | |
| 1 ts garam masala – smak til | |
| Ca 3 dl kokende vann | |
| ½ ss kashuri methi | Tilsett, rør, og la putre i ca 5 in til kremete blanding. Smak til med salt og ghee. |
| 50 g kokosmelk eller oatly creme fraiche |
Serveres med ris til.
God som egen rett, og som tilbehør til flere indiske kyllingretter.