Grønn curry med kylling

For 2 sultne personer.

Ingredienser Rekkefølge
1 kyllingfilet Base:

  • Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele
  • Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele
  • Ha finhakket galangal, fish sauce, curry paste, og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter
  • Stek rødløk og ha oppiPlukk ut lemongrass når kraft er ferdig
3 dl kyllingkraft
1 boks kokosmelk
Grønn thai curry paste
Galangal eller ingefær Mens kraften koker:

  • Lag marinade for kyllingfilet av litt kokosmelk og curry paste, la det stå i ca 20 min
  • skjær rødløk, sopp og andre grønnsaker og stek, legg til side
1 rødløk
3 stilker sitrongress
2 ss fish sauce
4 kaffir lime blader
  • Stek kyllingfilet 4 min på hver side under maks grill i ovn
  • Bland kokosmelk, med kraft, ha i stekte grønnsaker, og la putre i et par minutter
  • Ha i opprevet kylling og saus fra kyllingen og oppskåret thai basil de siste minuttene før servering.
  • Serveres med ris
hvitløk
2 ss palmesukker/kokossukker
150 gram grønne bønner
200 gram bambusskudd fra boks
3-4 runde aubergine (fra thaibutikk) skåret opp i biter
3-4 blader oppskåret  thai basil
Andre grønnsaker som passer til er for eksempel brokkoli, blomkål, gulrøtter og squash.
Share This