Grønn Moong Dal

4 porsjoner

Ingredienser Gjennomføring
 
2.5 dl tørkede grønne mungbønner Skyll bønner godt. Hell kokende vann over dem og la stå mens du kutter grønnsaker og klargjør krydder.
2.5 dl løk eller rødløk Finskjær løk
Ca 4 dl finskåret tomat Finskjør tomat
1-5 ts ingefær Finrasp ingefær
1 kinesisk hvitløk Finskjær hvitløk
2 grønne chili Kutt chili i tynne ringer
1 ts cuminfrø Mål ut og gjør klar cuminfrø, chilipulver, garam masala, korianderpulver, gurkemeie, sennepsfrø og salt
0.5 ts sennepsfrø
1.5 ts chilipulver
1 ts garam masala
1.5 korianderpulver
0.5 ts gurkemeie
2 ts salt
2 karriblad
3 ss olivenolje Varm olje og stek cumin og sennepsfrø. Når disse er klar, legg til karribladene og chilien. Stek til du får en god aroma.
Ha i løk og stek til gylden i fargen. Legg til ingefær og hvitløk og stek til aroma kommer frem.
Hell i tomatene og stek til de bryter ned og blir myke.
  Hell over alle krydderne og stek noen minutter før du flytter blandingen over i trykkoker.
3.5-4 dl vann Hell vann av mungbønnene og ha i trykkoker, sammen med oppmålt mengde vann og rør rundt. Koketide: ca 30 minutter.
Salt? Smak til med mer salt.
4 ss koranderblader til pynt Topp dal med korianderblader
Sitron? Press eventuelt litt sitronsaft over.

Serveres med ris.

Share This