Kylling kurma (ikke helt det samme som korma)

Kylling til 2 porsjoner, saus for 4 porsjoner.

Fremgangsmåte Ingredienser
Blend ca 1.5 dl kokosmelk med cashewnøtter og fennikelfrø med noen spiseskjeer vann til en jevn masse. Sett til side 8 cashewnøtter

1.5 dl kokosmelk

¾ teskje fennikelfrø

Hakk løk og tomater fint. Sette til side. 1 kopp løk, finhakket

1 middels stor tomat

Varm olje i en panne. Tilsett de hele krydderne. Når de begynner å putre, tilsett løk og chili. Dryss i salt og stek til de er gylne. 2 ss olje

1 laurbærblad

1 stjerneanis

½ teskje spisskummenfrø

2 grønne kardemomme

4 nellik

1 kanelstang

1 grønn chili-delt på langs (vurder type chili)

Tilsett ingefær og hvitløkspaste og stek til den blir aromatisk, i omtrent et minutt. 1 ½ ts ingefær og hvitløkpaste
Tilsett kylling, gurkemeie og litt mer salt. Stek kyllingen på middels høy varme til den blir hvit eller blek i fargen. 200 gram kyllingfilet

¼ teskje gurkemeie

½ ts salt

Tilsett tomater og stek til tomatene er myke og brutt ned.
Tilsette chilipulver og garam masala. Rør og stek i 3 til 4 minutter. ½ teskje rød chilipulver

1 ts garam masala

Tilsett karriblader og kokosmelk

& cahsewnøtterblanding og yoghurt. Rør og stek til blandingen begynner å lukte aromatisk, i 2 til 3 minutter.

1 karriblad

1 ss yoghurt

Hell i ½ kopp varmt vann og bland godt. Kyllingen siver ut vann mens den koker, så tilsett mer varmt vann etterhvert som det koker  – om nødvendig. 1 dl varmt vann
Kok tildekket til kyllingen blir helt mør og myk. Smaktest og juster saltet. Mot slutten tilsett ¼ ts garam masala. Slå av varmen. ¼ ts garam masala

Eventuelt mer salt

Det er best å servere etter 30 minutter. Pynt med koriander eller mynteblader rett før servering. Hakket koriander

Serveres med ris, og gjerne en god dal.

Share This