Kylling Sous Vide med Soltørket Tomat vinaigrette

Kylling blir fort tørr når den steks, og vanskelig å få den stekt jevnt som hel filet, med mindre man skjærer den i like store biter. Løsningen er sous vide. Da får man den helt riktig hele veien igjennom og den blir saftig uten et snev av rått kjøtt. Dagens middag ble med en god vinaigrette.

Ingredienser

Kylling
Kyllingfilet
Salt, pepper og timian

Gni kyllingen inn med salt, pepper og timian og vakuumpakk dem. Ha dem i vannbad på 60 grader i 2 timer. Ta dem ut av posen, tørk godt av og stek 20 sek på hver side i smør på høy varme.

Soltørket Tomat vinaigrette
1 paprika
1 dl hakket soltørkede tomater i olje, med 2 ss olje reserved
1 ts honning
1/2 ts soyasaus
1/2 ts tabasco
2 ts frisk sitronsaft
1 ss hakket frisk mynte blader
1 sjalottløk, finhakket

Del paprika i store flate flak og stek med på varm panne til skallet er sort. Press gjerne ned på platen for bedre kontakt. Ha i en lufttett boks i 4 minutter, og så skrell av skallet. Finhakk så paprikaen. Skjær tomatene i små biter og bland alt sammen. La den gjerne stå en stund for rundere smak.

Server kylling med potetmos, grønnsaker og hell vinaigrette over kyllingen.

Kylling blir fort tørr når den steks, og vanskelig å få den stekt jevnt som hel filet, med mindre man skjærer den i like store biter. Løsningen er sous vide. Da får man den helt riktig hele veien igjennom og den blir saftig uten et snev av rått kjøtt. Dagens middag ble med en god vinaigrette.

Ingredienser
Kyllingfilet
Salt, pepper og timian

Gni kyllingen inn med salt, pepper og timian og vakuumpakk dem. Ha dem i vannbad på 60 grader i 1,5 timer. Ta dem ut av posen, tørk godt av og stek 20 sek på hver side i smør på høy varme.

Soltørket Tomat vinaigrette
1 paprika
1 dl hakket soltørkede tomater i olje, med 2 ss olje reserved
1 ts honning
1/2 ts soyasaus
1/2 ts tabasco
2 ts frisk sitronsaft
1 ss hakket frisk mynte blader
1 sjalottløk, finhakket

Del paprika i store flate flak og stek med på varm panne til skallet er sort. Press gjerne ned på platen for bedre kontakt. Ha i en lufttett boks i 4 minutter, og så skrell av skallet. Finhakk så paprikaen. Skjær tomatene i små biter og bland alt sammen. La den gjerne stå en stund for rundere smak.

Server kylling med potetmos, grønnsaker og hell vinaigrette over kyllingen.

Share This