Pad thai – med kylling eller scampi

Ser frem til jeg får denne helt riktig. 😊For 2 personer.

Ingredienser Rekkefølge
150 gram Risnudler Bland sammen sausen; skjær kylling i strimler og hell litt av sausen over kylling, la det marinere i ca 15 minutter
½ Hvitløk
1 rød chili
2 kyllingfileeter (eller scampi)
1/3 potte koriander
  • Stek tynne skiver av hvitløk, chili, vårløk, bønnespirer og sett til side
  • Rist peanøtter, sett til side
  • Visp sammen egg
  • Stek kylling under maks grill i ovn, 4 min på hver side
  • Når det er igjen en side å steke av kyllingen: ha egg i oppvarmet stekepanne, stek og scramble
Ca 60 gram hakket vårløk
50 ml kyllingkraft
100 gram bønnespirer
2 egg
6o gram usaltede peanøtter
Soyasaus – til servering Kok opp vann, slå av varme og legg risnudlene i til al dente
Saus
2 spiseskjeer tamarind paste
2 spiseskjeer fish sauce
Juice av ½ lime
½ spiseskje siracha saus
  • Bland saus, grønnsaker, risnudler sammen og varm opp
  • Ha kylling og egg til blandingen og rør sammen
  • Dryss over peanøtter, koriander, og eventuelt røde pepperflak, og sesamfrø
Eventuelt
litt chilipulver
2 spiseskjeer peanøttsmør i sausen
topp med røde pepperflak og sesamfrø ved servering
Share This