Palak chicken/Kylling spinatcurry

Kylling til 2 porsjoner, saus for 4 porsjoner.

Ingredienser Fremgangsmåte
Marindade Legg kyllingen i en stor miksebolle. Dryss ¼ ts salt, sort pepper, rød chilipulver og sitronsaft. Bland og sett til side.
200 g kyllingfilet
1 ss sitronsaft
1/3 ts sort pepper
¼ ts chilipulver
¼ ts salt
Palak paste
1 pose spinat (200-250 g) Hell 1 ts olje i en varm panne og tilsett cashewnøtter og grønn chili. Stek under omrøring til chilien får blemmer. Tilsett spinat og stek på middels varme i ca 6 minutter. Slå av varmen og avkjøl. Hell over i blender sammen med ½ kopp kaldt vann og lag en jevn pure.
Ca 2 grønn eller rød chili (ikke sterk type)
Ca 20 cashewnøtter
Andre ingredienser
2 ss olje Tilsett resten av oljen (sammen med ghee hvis du bruker) i en varm panne. Tilsett alle de hele krydderne og la dem surre. Rør inn den hakkede løken og stek til den er lysebrun og virkelig myk.
1 laurbærblad
½ ts spisskummen frø
3 grønne kardemomme
4 nellik
1 kanelstang
1 sort kardemomme
2 dl finhakket løk
2 ts ingefær og hvitløks paste (1 ts hver) Rør inn og fres til aromatisk
2 dl tomater (finhakket) Tilsett tomater og salt. Rør godt og kok til tomatene mister rå smak
¾ til 1 ts salt (juster etter smak)
¾ ts garam masala (tilpass etter smak) Tilsett marinerte kylling og stek på middels høy varme til den er blek. Rør inn garam masala.
Ca 1 dl varmt vann Hell i varmt vann og bland godt. Stek tildekket på middels varme til kyllingen er gjennomstekt.

Rør så inn spinatpuréen. Hvis kyllingsausen er for tykk: hell i litt varmt vann.

1 ss kasuri methi La det småkoke til det er boblende varmt og kok i 3 til 4 minutter. Smaktest og juster salt. Ta kasuri methi i håndflatene og knus godt. Dryss over hele. Slå av varmen. Hold sausen litt rennende hvis du vil servere med ris. Den tykner ved avkjøling.
1 til 2 ss creme fraiche el Ha litt creme fraiche i, og svis sitronsaft over ved servering.

Serveres med ris, og gjerne en god dal.

Share This